To Virtual Tour
Whatever others may feel, we feel at home in our Museum. We feel good here, we like to look around the rooms with painted walls, full of beautiful, surprising or simply familiar objects. We feel closer to our parents and know there are stories here to share with our children. Working together everyday, we sometimes feel like a big family. Do you hesitate to believe us? Come to the Peasant Museum and see for yourself…
Piață Țărănească de Sfântul Andrei
28 noiembrie1 decembrie 2014


Piața Tărănească și Meșter(Ești)! organizează din 28 noiembrie până în 1 decembrie 2014, în curtea interioară a Muzeului Național al Țăranului Român, Târgul de Sfântul Apostol Andrei.
Programul este între orele 10 și 18, iar intrarea este liberă.

Vă așteaptă, dis-de-dimineața până spre seară, meșteri, artizani și coelcționari, dar și producători tradiționali cu bunătăți din toate zonele țării.

Veți putea degusta diverse bunătăți de toamnă:
De post: turtă dulce și covrigi, dulcețuri și zacuști, miere și plante aromate de gradină, legume și poame de toamnă, cofeturi de post, specialități de hribi și salate de toamnă la borcan, fasole la ceaun, dar și varză cu mămăligă, legume la tigaie și lipie pe gratar.
De dulce: poale-n brâu și prăjituri tradiționale, mustărie și grătare, bunătățuri la ceaun, grătare încinse și vin fiert, cafea la nisip și baclavale, brânzeturi argeșene, afumături de porc, vită sau curcan buzoiene, dar și bănățene, cozonaci domnești și Cozonac Bujor, plăcintefel de fel ca într-o piață țărănească autentică.
Pescărești: produse tradiționale Deltaica: pastramă sau batog de somn, batog de crap argintiu, sardeluță marinată in ulei picant, salate de icre de stiucă și de crap, dar și borș de pește și pastrav la grătar.

Pentru cunoscători și colecționari, sunt antichități țărănești și mobilier în curtea interioară, porțelanuri, ceasuri, ibrice, sfeșnice, tablouri, aparate foto, patefoane, cărți...
Meșter(Esc)!, pentru domniile voastre, tineri artiști și meșteri populari cu bijuterii, lemn, icoane, împletituri, ii, ceramică, vestimentație, casete pictate și decorațiuni interioare, metal și sticlărie, lucrușoare croșetate, țesături, împletituri și alte meșteșugăreli.

Detalii: Corina Berariu - Events Manager
Tactic Events

Tel: 0744 860 082
Fax: 031 424 34 88
E-mail: corina@tacticevents.ro
https://www.facebook.com/ptaraneasca
 
back to main page
 
closed