Catre Tur Virtual

Cladirea Muzeului Naţional al Ţăranului Român este amplasată în Piaţa Victoriei din Bucureşti, alături de Muzeul de Ştiinţe Naturale "Grigore Antipa" şi de Muzeul de Geologie. Cel numit cu întocmirea proiectului şi conducerea lucrarilor va fi arhitectul N. Ghika-Budeşti, strălucit reprezentant al şcolii autohtone de arhitectură care, potrivit opţiunii muzeologice a etnografului şi directorului Alexandru Tzigara-Samurcaş, trebuia să înalţe "un palat al artei pământene", dispus sub forma incintelor de tip monastic.

După 29 de ani, la capătul unor nesfârşite întreruperi, se va finaliza, în 1941, luând înfăţişarea actualului monument de arhitectură, sediul Muzeului Ţăranului Român.

Ilustrare a stilului neoromânesc inspirat din fondul arhitectural tradiţional, cu deosebire cel brâncovenesc, lucrarea se remarcă prin expresivitatea ansamblului compoziţiei completată cu utilizarea ponderată a elementelor decorative florale şi zoomorfe. Zidăria aparentă de cărîmidă roşie, marile ferestre reunite sub arcade, coloanele logiei, balustrada, elementele traforate, eleganta siluetă a turnului central cu imaginea foişorului amintind de clopotniţele vechilor mănăstiri ş.a. conferă cladirii somptuozitatea măsurată a unui adevarat palat al artei.

In anii '60, clădirii i se adaugă un corp central de birouri şi săli conexe, construit însă, prin nesocotirea totală a datelor stilistice de bază ale concepţiei lui N. Ghika-Budeşti. Noua construcţie, amplasată lăturalnic, în spatele monumentalului edificiu, se individualizează, de asemenea, printr-un mozaic de proporţii, realizat în spiritul perioadei cvasi-proletcultiste a totalitarismului comunist.

Studioul Horia Bernea - Cinema Muzeul Țăranului - ProgramCINEMA MUZEUL ŢĂRANULUI ÎN AER LIBER
18 - 27 septembrie

 

Vineri, 18 septembrie

Noaptea Albă a Filmului Românesc
Tarif unic proiecție în aer liber: 16 lei

19:45 Început - avanpremieră
Regie: Răzvan Săvescu, 80 min, 2020
Cu: Ioana Flora, Constantin Lupescu, Iulia Lumânare

Ana are cancer. În loc să urmeze tratamentele complicate pe care le recomandă doctorii, ea şi soţul ei, Filip, preferă să lase în urmă agitaţia oraşului şi se mută într-o cabană izolată de la munte. Ce aşteptări ar putea ei avea de la viitor?

21:30 Și poate mai trăiesc și azi - avanpremieră
Regie: Tudor Cristian Jurgiu, 73 min, 2019
Cu: Nicoleta Hâncu, Bogdan Nechifor

Când Vlad este gelos, Clara este sigură pe ea însăși. Când Clara este entuziastă, Vlad e plictisit. Când Vlad este fericit, Clara este deprimată. Când ea este furioasă, el este calm. Numai când el devine Făt-Frumos, ea devine în sfârşit Prințesa lui.
23:15 Tipografic Majuscul
Regie: Radu Jude, 128 min, 2020
Cu: Șerban Pavlu, Ioana Iacob, Bogdan Zamfir, Șerban Lazarovici

Tipografic Majuscul pune în legătură, prin tehnica montajului, două povești și două istorii. Una este povestea reală a adolescentului Mugur Călinescu, care, în 1981, a scris pe ziduri cu creta o serie de texte împotriva dictaturii lui Nicolae Ceaușescu. Povestea lui e pusă în scenă așa cum a reconstituit-o Gianina Cărbunariu din dosarul lui de Securitate. A doua este povestea oficială a României: imagini din arhiva Televiziunii Naționale, exact din aceeaşi perioadă.


 

American Independent Film Festival
19 - 20 septembrie 2020


Tarif unic: 20 lei

American Independent Film Festival revine în 2020 cu cea de-a patra ediţie şi prezintă o selecţie de producţii independente americane recente, lansate în circuitul marilor festivaluri din lume precum Sundance, Cannes, New York, Tribeca, Telluride, Toronto, Veneţia, multe dintre ele în premieră absolută în România, alături de secțiuni retrospective, proiecţii şi evenimente speciale.

Sâmbătă, 19 septembrie

20:00 BEASTS OF THE SOUTHERN WILD
Regie: Benh Zeitlin, 2012, 93 min, USA
Festivaluri: 4 nominalizări la Oscar; Marele Premiu al Juriului - Sundance
Urmat de MASTERCLASS PROFESIONAL cu regizorul Benh Zeitlin (zoom webinar)

Într-o comunitate uitată, dar sfidătoare, o fetiţă de şase ani, Hushpuppy, este pe punctul de a deveni orfană. Ghidată de optimismul ei copilăresc şi de imaginaţia extraordinară, ea crede că ordinea naturală este în echilibru cu universul, până când o furtună puternică îi întoarce lumea pe dos. Disperată să-şi salveze tatăl bolnav şi casa ce se scufundă, acest mic erou trebuie să înveţe să supravieţuiască unor catastrofe de proporţii epice.Duminică, 20 septembrie

20:00 FIRST COW
Regie: Kelly Reichardt, 2019, 122 min, USA
Festivaluri: În competiție – Berlin 2020

Un bucătar priceput merge în vestul sălbatic, alături de un grup de vânători, dar singura legătură adevărată pe care reușește să o stabilească este cu un imigrant chinez care caută și el o modalitate de a face avere. În curând, cei doi pornesc o afacere de succes.22:30 LOST IN TRANSLATION
Regie: Sofia Coppola, 2003, 102 min, USA
Festivaluri: Premiul Oscarul pentru cel mai bun scenariu original, Premiul BAFTA pentru cea mai bună actriță, Premiul Globul de Aur pentru cel mai bun actor, Premiul Globul de Aur pentru cel mai bun scenariu

Acțiunea filmului are în centru două personaje: Bob Harris (Bill Murray) - un bătrân actor și Charlotte (Scarlett Johansson), o tânără absolventă de facultate care vor dezvolta o relație după o întâlnire întâmplătoare într-un hotel din Tokyo. Filmul exploatează tema singurătății, a insomniei, a apatrizilor, a plictiselii într-un oraș modern japonez.Luni, 21 septembrie - LIBER

Marți, 22 septembrie 

20:00 Acasă (Acasa, My Home) - PREMIERĂ -
Regie: Radu Ciorniciuc, 2020, România/ Germania/ Finlanda, documentar, 86’
Acordul părinţilor pentru copii sub 12 ani (AP-12)
Distribuitor: Manifest Film

Proiecție specială în prezența regizorului, urmată de o sesiune de întrebări și răspunsuri cu criticul de film Ionuț MareșMiercuri, 23 septembrie

19:45 Acasă - PREMIERĂ -

Regie: Radu Ciorniciuc, 2020, România/ Germania/ Finlanda, documentar, 86’
Acordul părinţilor pentru copii sub 12 ani (AP-12)
Distribuitor: Manifest Film

21:45 Soții de militari (Military Wives) - PREMIERĂ -
Regie: Peter Cattaneo, 2019, Marea Britanie, comedie, 113’
Audiență Generală (A.G.)
Distribuitor: Follow Art Distribution SRLJoi, 24 septembrie

20:00 Grădina Sovietică

Regie: Dragoș Turea, 2019, România, Republica Moldova, documentar, 76’
Audiență Generală (A.G.)
Distribuitor: Rova

Proiecție specială în prezența regizorului, urmată de o sesiune de întrebări și răspunsuri cu criticul de film Valerian Sava25-27 septembrie

KINOdiseea #12 – Festivalul de Film pentru Publicul Tânăr
Programul urmează să se confirme.

 

 

--------------

Cinema Muzeul Țăranului - Studioul Horia Bernea
Strada Monetăriei nr. 3, Sector 1, în incinta Muzeului Naţional al Ţăranului Român
telefon: 021.317.96.60


Tarif proiecţie specială în aer liber: 16 lei
Bilete disponibile exclusiv pe 
eventbook.ro

INFO FB Cinema Muzeul Țăranului


******

Reguli de funcționare a cinematografului în aer liber

 

Ne dorim ca dumneavoastră și cei dragi să fiți mereu în siguranță, de aceea am adoptat următoarele măsuri de siguranță, conform Ordinului nr. 2879/967/2020, capitolul V și Ordinului nr. 966/1809/105/2020:

Locurile sunt poziționate astfel încât distanța minimă obligatorie de 2m să fie respectată. Nu este permisă schimbarea amplasamentului. De asemenea, scaunele vor fi dezinfectate înainte și după fiecare proiecție.

Accesul publicului este permis numai cu purtarea măștii (medicale sau non-medicale) pe toată durata evenimentului. Aceasta trebuie să acopere gura și nasul.

Fiecare participant își va dezinfecta mâinile la intrarea în zona de eveniment, din Strada Monetăriei, cu dezinfectantul pus la dispoziție de organizator, și va permite monitorizarea temperaturii. Persoanele care refuză dezinfectarea mâinilor sau monitorizarea temperaturii, dar și cele care înregistrează o temperatură mai mare de 37.3°C, nu vor avea acces la proiecție. În aceste cazuri, nu se returnează contravaloarea biletului de acces.

Accesul la eveniment se face cu respectarea de către participanți a distanței minime de 1,5 m între persoane. Sunt stabilite fluxuri de intrare și ieșire separate, pentru facilitarea menținerii distanței fizice între participanți.

Ieșirea din zona alocată se poate face doar în următoarele situații: deplasarea la toaletă, urgență medicală sau pentru părăsirea definitivă a zonei de eveniment.

Este interzis accesul în locație cu băuturi / alimente din afara spațiului de eveniment.În toate zonele de așteptare și toalete, participanții vor păstra distanța de siguranță de minimum 1,5m.

Proiecția va începe în fiecare seară după lăsarea întunericului, de la ora 21:00. Accesul este posibil cu o oră înaintea începerii proiecției, iar repartizarea pe scaune se face în funcție de ordinea sosirii.

Biletele sunt disponibile exclusiv online, pe platforma Eventbook.

În caz de vreme nefavorabilă, dacă ploaia începe înainte de ora stabilită a proiecției, aceasta se anulează și va fi reprogramată săptămâna următoare, spectatorii putând opta, în decurs de maximum 48h, pentru restituirea banilor pe bilete sau pentru schimbarea biletelor pentru un alt film programat sau pentru păstrarea lor pentru data reprogramării filmului anulat.

În cazul în care ploaia începe după scanarea biletelor, filmul nu se reprogramează, iar costul biletului nu se rambursează.

Vă mulțumim pentru înțelegere și vă așteptăm la film!


 
inchis