Catre Tur Virtual
Ethnophonie este o colecţie de CD-uri editată de muzeu cu sprijinul Fundaţiei Alexandru Tzigara Samurcaş, care construieşte o imagine de ansamblu asupra muzicilor de tradiţie orală din România şi ţările vecine. Colecţia conţine muzici săteşti şi orăşeneşti ale românilor, dar şi ale maghiarilor, romilor, evreilor, ucrainenilor şi aromânilor.
Interpreţii sunt muzicieni, tarafuri şi fanfare populare de elită. Printre ei, celebrităţi: taraful „Haidouks” din Clejani, fanfarele din Zece Prăjini, taraful „Ardealul” din Gherla, grupul Iza din Maramureş.
Discurile sunt însoţite de broşuri bilingve incluzând informaţii, comentarii etnologice, versuri şi fotografii.
Ethnophonie este o colecţie de înalt nivel calitativ, răsplătită prin distincţii occidentale: Premiul Academiei Charles Cros – Franţa (2005) şi Premiul Criticii Germane a Discului (2007).

Mai multe informaţii pe www.ethnophonie.ro

Târg cu meşteri / 24 – 26 mai

De vineri, 24 mai până duminică, 26 mai 2019, ne întâlnim în curtea Muzeului Țăranului pentru a redescoperi tradițiile pline de culoare ale țăranilor români.

Vom putea gusta din vestitele sarmale, tocăniță, pomana porcului, salate, zacuști, dar și dulcețuri, miere, clătite, plăcinte, turta dulce, baclava și prăjituri. Ne vom delecta gustul artistic cu farfurii pictate manual, ii tradiționale, opinci lucrate în cadrul târgului, cât și cu bijuterii handmade.

Colecționarii expun mobilier restaurat, și obiecte de artă unicat: cărți, statuete și colecții de timbre sau de bani vechi, pe care le puteți achiziționa în cele trei zile de târg.

Accesul se face prin strada Monetăriei și intrarea este liberă.
Programul este intre orele 10 și 18.
 


înapoi la pagina principală
 
inchis