Catre Tur Virtual
Ethnophonie este o colecţie de CD-uri editată de muzeu cu sprijinul Fundaţiei Alexandru Tzigara Samurcaş, care construieşte o imagine de ansamblu asupra muzicilor de tradiţie orală din România şi ţările vecine. Colecţia conţine muzici săteşti şi orăşeneşti ale românilor, dar şi ale maghiarilor, romilor, evreilor, ucrainenilor şi aromânilor.
Interpreţii sunt muzicieni, tarafuri şi fanfare populare de elită. Printre ei, celebrităţi: taraful „Haidouks” din Clejani, fanfarele din Zece Prăjini, taraful „Ardealul” din Gherla, grupul Iza din Maramureş.
Discurile sunt însoţite de broşuri bilingve incluzând informaţii, comentarii etnologice, versuri şi fotografii.
Ethnophonie este o colecţie de înalt nivel calitativ, răsplătită prin distincţii occidentale: Premiul Academiei Charles Cros – Franţa (2005) şi Premiul Criticii Germane a Discului (2007).

Mai multe informaţii pe www.ethnophonie.ro

CD 14 - Muzici de sărbătoare ale evreilor din ţinutul Botoşani
CD 14 - Muzici de sărbătoare ale evreilor din ţinutul Botoşani

Discul reconstituie muzica de sărbătoare a unei populaţii care, în cursul ultimelor decenii, a dispărut treptat din regiunea Botoşani. Reconstituirea, realizată cu sprijinul unui violonist strălucit şi competent în muzicile locale (Constantin Lupu), s-a fondat pe mărturiile unor botoşăneni bătrâni, evrei sau de altă etnie (români, romi şi austrieci). Ea este cel puţin credibilă, de vreme ce este apreciată de un specialist de talia savantului american Marc Slobin; şi de vreme ce evreii din diferite colţuri ale lumii o ascultă cu emoţia unei reîntâlniri miraculoase. Imediat după apariţia sa, CD-ul a fost nominalizat pentru Premiul Criticii Germane a Discului.

Durată totală: 68:40
Broşură: 36 de pagini, cu text de prezentare în română şi engleză
Apărut: 2007; înregistrări realizate în 2005
Preț: 24,50 lei
înapoi la pagina principală
 
inchis