Horia Bernea din nou la MŢR

Ieri, la Sala Irina Nicolau a avut loc vernisajul expoziţiei

HORIA BERNEA – gesturi potrivite.

prieteni

admiratori

colegi

şi foarte mulţi iubitori ai artei pictorului Horia Bernea au venit să vadă lucrări mai puţin cunoscute al acestuia: acuarele, schiţe, desene; însemnări pe câte un colţ de hârtie, gânduri, căutări…

Expoziţia va fi deschisă până pe 15 decembrie, de marţi până duminică, între 10:00 şi 18:00.

6 Responses to “Horia Bernea din nou la MŢR”


 • Este absolut rusinos si scandalos! Ce fel de Minister este acest minister al culturii si cultelor din moment ce nu face altceva decat sa distruga si putinul care ne-a mai ramas? Cu ce proiecte de calitate si de reala valoare au venit “domniile lor” care se doresc a fi pastratorii traditiilor tarii, de acolo de sus, de la cel mai inalt nivel? Atata lasitate nu am mai vazut. Sa distruga o cladire (prin schimbarea tematicii expozitiei) si sa mature absolut tot ceea ce s-a creat cu mare succes, cum sunt expozitiile cu vanzare de sarbatori. Lumea se inghesuie, cum ar putea asa ceva sa devina derizoriu!!!!! In felul acesta mai intram si noi in contact cu regiunile unde obiceiurile noastre atat de frumoase si unice in lume mai sunt inca pastrate, mai avem un semn de la acei oameni extraordinari care cu toate greutatile nu au renuntat la ele, un singur obiect traditional este de ajuns sa iti lumineze toata casa! Cat de mult promoveaza ministerul asa ceva? Nici nu le pasa!! Rusine sa le fie!

 • Am semnat petiţia. Comentariile sînt închise la articol. Revenim după alegeri.

 • multa lume a auzit de M.T.R., de Horia Bernea…dar cine a auzit oare de membrii comisiei de control?!… as fi curios asupra pregatirii ‘telectuale a dansilor si, mai presus de toante, de, cum si’au gasit loc prin minister, mai precis fix prin comisii si comitete… sa’ncheii cu citatul din “Doina”? “cine’au indragit strainii…..”. Inca un “amin” culturii romanesti.

 • Suntem alaturi de muzeu.
  Cu drag.

 • DA! PENTRU CULTURA ROMANEASCA!

  FIE CA BUNUL DUMNEZEU SA-I AJUTE CU LUMINA IN SUFLET PE CEI CARE TRAIESC IN INTUNERIC SI SA-I SMEREASCA, IN GENUNCHI, IN FATA A CEEA CE A MAI RAMAS NEINTINAT DIN CULTURA NOASTRA…

 • Re: cui ii este frica de Horia Bernea?

  Ori si ce expertiza trebuie sa aiba o contra-expertiza tehnica!
  Aceasta ar creea o simetrie perfecta chiar necesara si ar parea o optiune judicioasa cand este la mijloc o miza culturala, materiala si spirituala atat de importanta pentru etosul romanesc cum este MTR.
  Ar trebui solicitata expertiza din strainatate al unor ingineri specializati in riscul seismic al cladirilor, de exemplu unor experti din California. Aceasta expertiza ar costa eventual mai putin decat cea facuta deja si ar avea avantajul unui punct de vedere perfect echidistant si politic independent.

  In eventualitatea necesitatii unor lucrari structurale la MTR – ele s-ar putea incepe pe o portiune a muzeul in timp ce cealalta portiune ar continua sa functioneze pana la sfarsitul primei transe (o practica curenta al unor institutii culturale din tari occidentale).In felul acesta s-ar asigura continuitatea unei activitati muzeale, evident reduse dar vitale.

  Constantin ROMAN
  Londra

Leave a Reply