Păpuși din pânză întruchipate în Basmul Popular Românesc

 

6 – 8 septembrie 2013, Teatrul Albinuțele, Brașov

Proiect cultural finanțat de Administrația Fondului Cultural Național

 

Muzeul Naţional al Ţăranului Român din Bucureşti, cu sprijinul financiar al Administraţiei Fondului Cultural Naţional, organizează în zilele de 6 – 8 septembrie 2013, evenimentul  Păpuși din pânză întruchipate în Basmul Popular Românesc  la Teatrul Albinuțele din Brașov.

In cadrul acestui eveniment,  se vor desfășura două ateliere în fiecare zi, ateliere realizate de  Doina Nistor din Brașov, meșter popular care va crea păpuşi din cârpă, îmbrăcate în straie populare, toate acestea fiind rodul unei pasiuni rar întâlnite în zilele noastre, pasiune pentru arta tradițională, cât și pentru frumos. Materiile prime folosite la realizarea păpușilor sunt materiale 100% naturale. După atâţia ani, ea şi-a dorit „să trezească din somn” aceste păpuşi pe care le-a readus în actualitate cu o faţă schimbată, contemporană.

Atelierul meșteșugăresc este dedicat copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 12 ani. În cadrul acestor ateliere copiii vor învăța meșteșugul începând de la confecționarea păpușii până la punerea acesteia în practică. La aceste ateliere se vor folosi tehnici mixte – cusut, croit, pictat, ș.a.

Toate acestea se vor desfăşura în Sala Albinuțele a Teatrului Albinuțele din Brașov, între orele 10:00 – 12:00 și 14:00 – 16:00 în zilele de 6 – 8 septembrie 2013

Înscrierile la aceste ateliere de păpuși se fac în perioada 12 august – 4 septembrie 2013 la numărul de telefon:  0742 078 352. Numărul de locuri este limitat.

În ziua de 8 septembrie 2013, de la ora 12.00, la Teatrul Albinuțele din Brașov  va avea loc  spectacolul de teatru Soacra cu trei nurori de Ion Creangă, spectacol susținut de trupa Albinuțele.

Copiii şi actorii vor intra într-un joc al imaginarului ce va presupune cântec, joc şi voie bună.

Mesajul acestui spectacol este educaţional și își propune să atragă copiii şi să-i menţină implicați în actul creaţiei.  Deşi majoritatea reprezentaţiilor vor fi comedii, spectatorul va avea posibilitatea de a trece de la o stare emoţională la o alta – de la surâs la râs şi de la râs la lacrimă.

Sperăm ca în timpul spectacolului copiii să se desprindă de realitate şi pentru “câteva momente” să trăiască într-o lume de basm.

Coordonator Proiect

Simona Hobincu

 

0 Responses to “Păpuși din pânză întruchipate în Basmul Popular Românesc”


Comments are currently closed.