Noaptea Muzeelor la MTR

La Muzeul Taranului Roman, in data de 15 mai, expunerea permanenta va fi deschisa in program normal, 10:00 – 18:00, cu billet.

Pentru Noaptea Muzeelor raman deschise expozitiie temporare, in intervalul 18:00 – 2:00 a.m. Acces gratuit.

Expozitiile deschise de Noaptea Muzeelor

Oameni si locuri – MEXIC – Traditii si obiceiuri

Sala Oaspeti

Mexicul ti se arata asa cum probabil ca nu l-ai vazut niciodata: statuete de ceramica si strachini, tesaturi viu colorate, podoabe si obiecte de imbracaminte, cosuri impletite si cufere pictate, jucarii si masti, sticlarie, statuete cioplite in lemn, picturi pe hartie amate – seva pamantului, sageti cu pene, dar si… Zeul Ploii.

Expozitie realizata in parteneriat cu Ambasada Mexicului in Romania.

Detalii pe http://www.muzeultaranuluiroman.ro/acasa/oameni-si-locuri-mexic.html

IMG_1223

Pictura taraneasca din China

Sala Irina Nicolau

China asa cum poate ti-ai imaginat-o: vasta, somptuoasa, dar si vesela, plina de energie si de optimism, de vigoare si de indrazneala. China vazuta prin picturi despre oameni si locuri, in nuante si culoare pura.

Detalii pe http://www.muzeultaranuluiroman.ro/acasa/pictura-taraneasca-din-china.html

-CHINA

www.distrugeri.ro

Salile Acvariu si Foaier si pe esplanada muzeului.

Expozitia dezvaluie privitorului detalii tulburatoare, gingase, vulnerabile din arhitectura noastra cea de toate zilele, cea pe langa care trecem de mii de ori grabiti si nepasatori. Dar cum indiferenta noastra le ucide, ele vin sa ne bantuie…

Expozitie manifest realizata sub egida Ordinului Arhitectilor din Romania www.distrugeri.ro ofera privirii indragostite de frumos un parcurs initiatic prin spatiile fascinante ale Morii lui Assan, monument de categoria A vandalizat de ani de zile, printre trunchiuri de ciresi recuperati de Serban Sturdza si revizitati de artistul Virgil Scripcariu, prin bogatia stilistica a unui oras surprinzator, emotionant si ignorat de locuitorii sai.

Detalii pe http://www.muzeultaranuluiroman.ro/acasa/distrugeri.html

Casa-Monteoru-1

0 Responses to “Noaptea Muzeelor la MTR”


  • No Comments

Leave a Reply