Veşmânt de hârtie pentru cabina de proiecţie a MŢR

Ne face plăcere să vă invităm la Muzeul Ţăranului Român, în perioada 7-12 iulie, să vedeţi pas cu pas, cum decorăm cabina de proiecţie în lemn de brad şi hârtie manuală.

Deşeuri de hârtie, flori, pânze, iarbă, răşini naturale şi lemn se vor metamorfoza în hainele de gală ale cabinei de proiecţie din curtea interioară a Muzeului.

Hârtia manuală va fi turnată sub forma unei pelicule de film în trei secvente Prima, „Destrămarea” va fi sugerată prin hârtie manuală cu inserţii de flori şi textile; a doua, „Arătarea” prin hârtie manuală cu inserţii de plante şi text şi a treia „Zmeul Ţesător” prin hârtie manuală simplă ştanţată în formă de cruce.

Dacă nu sunteţi curioşi să asistaţi la alchimia elementelor, vă aşteptăm la evenimentul de lansare, duminică, 12 iulie, ora 21:00, cu o cabină de proiecţie gata îmbrăcată, pregătită să ruleze un film mut, ilustrat muzical de ansamblul Einuiea.

Cabinetul figurilor de ceară / Das Wachsfigurenkabinett, un film mut în alb-negru căruia i se suprapune acompaniamentul muzical live al ansamblului Einuiea. O creaţie reprezentativă a expresionismului cinematografic, Cabinetul figurilor de ceară, regizat de Paul Leni şi lansat în 1924, cuprinde trei poveşti fantastice, avându-i ca protagonişti pe califul Harun-al-Rasid, ţarul Ivan cel Groaznic şi Jack Spintecătorul. Filmul conţine inserturi de text din Caragiale şi 1001 de nopţi, recitate de actriţa teatrului Nottara, Crenguţa Hariton.

Veşmânt de hârtie pentru cabina de proiecţie este un proiect realizat de Muzeul Ţăranului Român şi Atelierul de carte cu sprijinul www.PETOCURI.ro.

CONTACT:

Relaţii publice Muzeul Ţăranului Român

021 317 96 60

info@muzeultaranuluiroman.ro

Atelierul de carte

Răzvan Supuran, Hârtier

0728 516 800

atelieruldecarte@fiiverde.ro


0 Responses to “Veşmânt de hârtie pentru cabina de proiecţie a MŢR”


  • No Comments

Leave a Reply