Monthly Archive for October, 2009

Grupul de rezistenţă anticomunistă din Nucşoara – o expoziţie, un film

Muzeul Ţăranului Român va găzdui în perioada 22 octombrie – 7 noiembrie, o expoziţie de fotografii şi documente prilejuită de comemorarea a 50 de ani de la condamnarea şi executarea membrilor Grupului de rezistenţa anticomunistă din comuna Nucşoara.

Fotografiile şi documentele alese de Ioana Raluca Voicu-Arnautoiu au fost reproduse cu sprijinul Editurii Ars Docendi şi al Muzeului Ţăranului Român.

Vernisajul expoziţiei va avea loc joi, 22 octombrie, de la ora 18:00, la sala Irina Nicolau

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

50 de ani de la procesul şi execuţia

membrilor Grupului de rezistenţă anticomunistă din comuna Nucşoara

Expoziţie de fotografii şi documente din arhiva Securităţii

22 octombrie – 7 noiembrie

între orele 10:00 şi 18:00

sala Irina Nicolau

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Tot cu această ocazie, vă invităm miercuri, 28 octombrie, de la ora 19:00, la Studioul Horia Bernea, la proiecţia filmului documentar Trădarea, moartea, uitarea, regizat de Monica Tănase.

Radu Cosaşu – povestitor la Şosea

Aseară am patricipat la una dintre cele mai reuşite ediţii ale “Povestitorilor de la Şosea” de până acum.

Lume multă, un moderator mucalit şi un scriitor care a captat atenţia publicului timp de vreo oră cu texte publicate de-a lungul anilor.

Radu Cosaşu a fost aplaudat îndelung de public ceea ce l-a făcut să mai citească unul din textele sale după care a răspuns cu umor diferitelor întrebări care i-au fost puse.

Fotografiile au fost făcute de Mircea Struţeanu.

IMG_2867

IMG_2864

IMG_2871

IMG_2854

Mai multe imagini de la “Povestitori” am publicat pe facebook MŢR.

Oceanul Mare la NCRR

Documentarul regizat de Katharina Copony, Oceanul Mare, va fi proiectat miercuri, 14 octombrie, de la ora 20:30, la Noul Cinematograf al Regizorului Roman.

Filmul este produs de Katharina Copony, in coproductie cu Komplizen Film (Germania) si HiFilm Productions (Romania).

Oceanul Mare urmareste drumul a trei imigranti chinezi, sositi in anii ’90 in Bucuresti. Documentarul prezinta traseul lor prin metropola romaneasca, dar si conexiunile cu cel mai mare centru de desfacere a marfurilor de origine chineza din tara: centrul comercial Europa de la periferia capitalei.

Shen_lusi3

„Legea oceanului spune ca pestele cel mare il inghite pe cel mic. In oceanul afacerilor, aceasta se traduce printr-un mediu dificil si imprevizibil. Daca nu esti atent poti fi luat oricand de val si scufundat. Daca ai succes, esti ca un vas care taie triumfator valurile oceanului.”

Katharina Copony, regizoarea filmului, s-a nascut in 1972 la Graz, Austria. A studiat media-arts la Viena. Filmul ei precedent, „Il Palazzo”, a castigat in 2006 trofeul „Arte-documentary award” pentru cel mai bun documentar german.

Detalii pe http://www.hifilm.ro/view_movie_details.php?id=51