Catre Tur Virtual
Atelierul de creativitate este un proiect al Muzeului Naţional al Ţăranului Român aflat în derulare încă din 2001. Irina Nicolau a avut ideea şi a susţinut organizarea unor ateliere de creativitate care să ofere o completare sau o alternativă la educaţia care se face în şcoli, prin care copiii dobândesc cunoştinţe despre sat, ţăran, obiceiuri; deprind abilităţi practice, dar mai ales li se stârneşte creativitatea şi creează cu mâinile lor diverse obiecte.
Atelierul de creativitate a pornit cu trei secţiuni: etnologie – poveşti – desen, cusături – ţesături şi modelaj în lut la care, în timp, s-au adăugat alte cîteva activităţi pentru copii: curs de fotografie, atelier de teatru de păpuşi şi construit păpuşi, ateliere de sunet şi meşteşug, ţesut la război, atelier de hîrtie manuală şi altele.
Periodic se publică cele mai bune creaţii ale copiilor.


Atelierul de creativitate are și propriul blog: atelieruldecreativitate.blogspot.ro.
Vă așteaptă cu imagini, informații și multe povești.


PREZENTAREA ATELIERELOR
 

Ateliere cu Ruxandra Grigorescu - Desen, pictură, colaj textil, broderie
Din octombrie 2016 până în iunie 2017 vă propun teme despre: casă – construcție, credințe, design interior; visul cu ochii deschiși, visul cu ochii închiși (posibil-imposibil); calendar creștin, sărbători-sărbătoriri; Amintiri – istorii personale: ”Memoriile unui om mic”
…și lista rămâne deschisă, așteptăm-acceptăm și sugestiile copiilor, educatorilor, învățătorilor etc. Pentru copii de la 5 ani.

Ateliere cu Raluca Oprea-Minoiu
Povești jucate
Prima dată ne vom împrieteni, ne vom cunoaște și ne vom pune puțin corpul la treabă, folosind jocul. Și vocea va face parte din corpul și joaca noastră. Apoi ne vom odihni ascultând o poveste. Când vom descoperi ce personaj ne place mai tare și mai tare, vom porni în a-i da viață, în felul nostru: vom construi o păpușă de pânză sau vom desena sau ne vom costuma și-i vom da și glas și emoție personajului.
Apoi, dacă tot a început să ne placă să lucrăm împreună, vom aduce toate personajele la un loc și vom (re)compune povestea noastră. Pentru a face toate acestea – jucat, ascultat, cusut cu ace adevărate, lipit, decupat, inventat, vorbit, emoționat și iarăși jucat – avem nevoie chiar și de două întâlniri.
Pentru copii de la 6 ani.

Atelier de născocit povești ”de acum” despre oameni ”de atunci”
Dacă ai avea 5 sertare cu 1000 de fotografii vechi de când lumea și ar trebui să alegi doar două, pe care le-ai alege? Pe cea cu copii și scrânciob, pe cea cu soldați sau precupeți, sau poate un cal și-un câine? Și apoi, din ce fel de poveste ar face parte aceste imagini? Una SF sau contemporană, un basm cu căpcăuni sau cu personaje din ultimul joc pe calculator?
Prima dată ne vom juca ”de-a actorii”, apoi vom scotoci prin sertare cu fotografii din arhiva Muzeului Țăranului și, după ce ne vom alege cele mai frumoase fotografii, vom compune împreună o poveste. Pe care apoi o vom dramatiza, că doar de aceea ne jucăm prima data de-a actorii!
Atelier pentru persoane de la 8 la mulți ani.

Atelierul lui Călin Torsan - Povești cu urechi
Poveşti cu urechi – cu instrumente despre instrumente ... muzicale.
„Experienţa de muzicant şi bucuria de a împărtăşi copiilor câte ceva din lucrurile pe care le-am aflat de-a lungul anilor despre peisajul sonor al lumii ţărăneşti, m-au făcut să coagulez mai multe idei în programul cursului Poveşti cu urechi.
Este un periplu subiectiv, concret – folosesc exemplificări muzicale, colaborări cu alţi instrumentişti, ori măcar audiţii şi sugestii de audiţie –, prin lumea sunetelor tradiţionale. Întotdeauna, analiza comparată a similitudinilor urbane este o prioritate pentru mine, una menită să apropie informaţiile de limbajul copilăriei actuale. Cursul conţine informaţii organologice, poveşti despre vestiţi lăutari, paralele cu muzicile altor popoare şi citate din literatura destinată copiilor, unele referindu-se strict la universul sonor.”
Pentru copii de la 10 ani.

Joc mețerist cu Valentina Bâcu
Ai moștenit cea mai de preț bogăție! Dar, ca să ajungi la ea, ai nevoie de curiozitate, imaginație, curaj în a pune în relație obiectele care te ajută (sau te împiedică) să parcurgi traseul imaginar al Muzeului.
Un boardgame despre Muzeul Țăranului Român?
Da, chiar așa, te provoc să-l parcurgi până la capăt - ai de trecut prin toate sălile Muzeului (Crucea – Pomul vieții, Puterea crucii, Icoane, Biserica Bejani, Școala satului, Frumusețea crucii, Fast, Reculegere, Moaște, Ferestre, Timp (parter), Triumf, Locuire, Tipologii (Cahle), Casa în casă, Hrana, Camera de studiu, Haina, Munca (focul), Munca (apa și vântul), Laolalată - și să descoperi o variantă ludică de citire a imaginilor despre obiectele din Muzeu.
Apoi, lucrând în echipă cu alți 2-3 prieteni, te invit să-ți construiești propriul muzeu la cutie, alegând obiectele care să te însoțească în realizarea unui nou joc. În care să pui câte un pic din învățătura și din sensibilitatea ta, mult din amintirea vizitelor în Muzeu, dar și din vacanțele la bunicii tăi de la țară, laolaltă cu un interes crescut pentru obiectele vechi, pentru povestea pe care o spun despre țăranul român.
Vârsta recomandată: 8-14 ani (cel mult 12 copii/grupă)

Atelier pictură pe sticlă cu Bogdan Herăscu
Pictura pe sticlă, pe spatele sticlei mai bine zis. O tehnică veche ce, odată învățată, te poate înnoi. Nu numai pe tine, ci și pe cei pe care-i iubești. Țăranul român a început să picteze icoane pe sticlă după ce bisericile au fost golite de stăpânitor. El a reprodus din amintire și din izvoade colportate curajos într-un spațiu tensionat de mândria de a fi așa și nu altfel. Nicula, Scheii Brașovului. Locuri pline. La acest atelier încercăm să ne aducem aminte, să ținem aproape o lume. O lume sfârșită de timp, dar plină de ziceri. Zicem și zugrăvim sfinți, balauri, zmei triști, babe, frunze, ierburi dulci și jucării bune de visat.
Pentru maxim 10 copii de la 7 ani.

Atelier cu Ovidiu Simionescu - Curs de modelaj în argilă și ceară
Cursul de desfășoară în întâlniri de câte 2 ore, în fiecare săptămână, pentru un număr de cel mult 15 copii.
Vor fi abordate o serie de tehnici :
- modelaj direct
- realizare modele în ipsos și multiplicare cu ceara
- realizare șabloane din carton și decupare din foi de ceară
- decoruri pe vase din argilă, modelate liber
- decoruri pe vase din ceară turnate în mulaj de ipsos
Dacă există acordul părinților, anumite piese mici se pot turna în bronz.
Subiecte: Circul, animale fantastice, compoziții cu figuri geometrice, explorarea spațiului cosmic, lumea subacvatică.
În cadrul fiecărei ședințe se vor prezenta exemple de lucru din fiecare din tehnicile abordate, lucrări de maeștri și vor avea loc discuții pe marginea lor.
La sfârșitul ședințelor, copiii vor face selecții personale dintre lucrările tuturor realizate în cadrul ședinței. Se vor face și susțineri individuale (explicații pe marginea lucrărilor). La final de modul se va organiza și o mică expoziție în holul muzeului sau în Atelier.
Acest curs de inițiere în modelaj este pentru copii cu vârste peste 6.

Atelier de ţesături, croitorie şi cusături cu Lidia Stareş
În atelierul de croit, cusut, țesut învățăm cât se poate despre fire și țesături:
Din ce se obțin firele și rostul lor. Ne întâlnim cu diferite materiale și aflăm pentru ce sunt bune spre folosință, cum se alătură doua sau mai multe materiale și pe ce criterii; cum se comportă materialele textile.
Croim după tipare tradiționale și împodobim piesele de îmbrăcăminte obținute.
Învățăm să țesem la războiul orizontal și cel vertical. Aflăm cum se alătură culorile și descifrăm motivele tradiționale.
Cine este interesat de problemele tehnice, poate afla cum ajung lâna, inul și cânepa fir; de asemenea, despre colorarea/vopsitul natural.
Vârsta recomandată: peste 6 ani

Atelier de hârtie manuală cu Răzvan Supuran
Hai să înveți să faci hârtie manuală! Într-un loc cu zâmbet și liniște, pentru kids team building și heart building. Un gest ecologic și cultural care se prinde firesc în pașii copilăriei.
Atelierele pot fi la nivel de începător, unde pot să participe copii începând cu vârsta de 5 ani. Părinții pot fi simpli privitori sau cursanți, cot la cot cu cei mici. Dacă există curiozitate și dorință, cursurile pot fi continuate cu incursiuni în lumea tiparului manual și a legătoriei manuale, finalizându-se cu o carte-obiect. Jocul facerii se schimbă săptămânal prin elementele care vor intra în hârtie: fire de iarbă, frunze, petale, flori, cafea, nisip, condimente, pânză de sac.

DATE CONCRETE
Cursul este construit în 3 etape de facere, cunoaștere și învățare: practic, faptic, oratoric.
PRACTIC: Copiii în intersecție cu hârtia și cu ecologia - facerea de hârtie manuală din deșeuri de hârtie. Acolo unde aparent se termină, hârtia poate reîncepe.
FAPTIC: Copiii în intersecție cu hârtia și cu tradiția - trecerea prin toate etapele facerii de hârtie manuală. Deșeul de hârtie se mărunțește, se îmbăiază, se toacă, se combină cu apă. Rezultă pasta de hârtie. Se scoate cu sita, se așterne pe pânză, se presează, se întinde, se usucă. Se întâmplă magia și se obține o nouă hârtie.
ORATORIC: Copiii în intersecție cu povestea hârtiei pentru o simplă și așezată înțelegere. Ce este hârtia? De unde a început? Cum s-a continuat? Unde a ajuns?
LOCUL: Atelierul de hârtie manuală
DURATA: între 1 si 3 ore.
Vârsta minimă – 6 ani.
 

ANUNȚ: ORGANIZARE ȘI CRITERII DE SELECȚIE PENTRU TÂRGUL MĂRȚIȘORULUI 2018
Muzeul Național al Țăranului Român organizează, în perioada    
24 februarie – 1 martie 2018, Târgul Mărțișorului.

UPDATE - 22.02.2018

 LISTA FINALĂ 2018

 

 CREATORI – ARTIȘTI ȘI MEȘTERI

1 Abrudean Andrei
2 Adam Silvia 
3 Adăscăliței Laura și Poszony Katalin
4 Albu Alexandra Elena
5 Albu Nicoleta
6 Alecu Laura 
7 Alexandru Gabriela
8 Anghel Irina
9 Anghel Olimpia
10 Anton Mihaela
11 Apalaghiei Maricel
12 Ardeleanu Alina
13 Ariciu Ana
14 Baciu Vladimir
15 Balasz Kata 
16 Balint Julianna
17 Batariuc Silviu
18 Bălău Elena
19 Bănica Ana
20 Bărbieru Bianca
21 Bâra Roxana
22 Bekesi Atilla
23 Beligan Mihaela 
24 Belmega Laura
25 Benga Ecaterina
26 Berde Ruxandra 
27 Bichir Vitalie (Mireille)
28 Bițulescu Marijana 
29 Bîzu Elena 
30 Blaj-Spantoveanu Andreea
31 Boeriu Andreea
32 Bondoc Vali
33 Brîndușoiu Maria - Alexandra
34 Budar Florentina
35 Budeanu Rodica Mihaela
36 Budeş Alexandru
37 Budeş Ernest
38 Bunea Ruxandra
39 Bunescu Viorica
40 Burciu Lili
41 Butucariu Diana
42 Calance Mariana
43 Carusu Raluca
44 Catana Luciana 
45 Călăraş Bogdan
46 Călinescu Cristina
47 Cepeş Mihai
48 Cherciu Laura
49 Cherciu Mihaela - Speranta 
50 Cheşcu Mihaela
51 Chiricuţă Ana Irina
52 Chiroşcă Teodora
53 Chitu-Bandu Izabela
54 Cimpoca Gina Irina
55 Cincan Florentina Ella
56 Ciobanu Cristina 
57 Cişmaşu Cecilia
58 Clemenco Denise
59 Constantin Alina 
60 Cranta Crina
61 Creţu Bogdan
62 Creţu Laura
63 Crucianu Bogdan
64 Dache Andreea Florentina
65 Damienoiu Irina
66 Dănilă Liliana
67 Diaconescu Alexandra
68 Diaconu Valentin Daniel
69 Dima Sorina
70 Din Ana Maria și Leca Ana Lucia 
71 Dincă Radu
72 Dinică Anda
73 Dinu Dragoş
74 Dobre Cecilia
75 Dorneanu Mirela
76 Doroftei Andreea Mihaela
77 Drăgan Ana
78 Dulea Valentin
79 Dumitraşcu Alina
80 Dumitrescu Dumitru Augustin
81 Dumitrescu Mihai și Nina
82 Dumitrescu Sânziana
83 Dumitriu Athena
84 Dumitru Carmen Mihaela
85 Dumitru Iulia Elena
86 Dumitru Natalia-Simina și Amalia Maria
87 Enache Mădălina-Elena
88 Eremia Adriana
89 Farcaș Rodica
90 Fazakas Angela
91 Filip Elena
92 Florescu Cătălina-Elena
93 Florescu Crenguţa
94 Flueraş Mihaela
95 Fologea Silviu
96 Fuioagă Irina
97 Gherghe Mioara
98 Gherghe Laura
99 Ghiţeanu Petre
100 Giubalca Diana
101 Gorneanu Eugenia
102 Grigore Alina
103 Grigore Lavinia
104 Grigorescu Mihaela
105 Herăscu Bogdan
106 Hodorogea Elena
107 Horoba Danci Ileana
108 Hurubaru Anca
109 Iftimie Alexandra
110 Ignat Iulia Maria
111 Ilie Florentina
112 Ilie Suzana Nicoleta
113 Ion Cornelia Madalina
114 Ion Ioana Mădălina
115 Ionescu Bozdog Dana Brânduşa
116 Ionescu Cristina
117 Ionescu-Berechet Cristina
118 Iordan Maruca
119 Istrate Dragoş
120 Iuga Georgeta
121 Ivan Iulia
122 Labancz Eliza
123 Lazaroni Paula
124 Lăzărescu Andreea
125 Lăzărescu Ştefan Daniel
126 Leahu Mirela
127 Leonte Alexandra
128 Liliana Arnăut
129 Limbovici Florin
130 Lopez Alice
131 Lungu Constantin și Ionela
132 Lupolov Natalia
133 Lupu Adina
134 Lupu Elena
135 Madaras Peter
136 Maliţa Michaela
137 Manesa-Burloiu Sorin
138 Manesa-Burloiu Zina
139 Manolescu (Dumitru) Crina
140 Manolescu Maria
141 Marele Flavia
142 Margarit Miruna
143 Marian Viorel
144 Marin Daniela
145 Marinescu Nicoleta
146 Matei Denisa
147 Matei Gabriela
148 Măceșanu Andra
149 Mihalaş Paraschiva
150 Mincu Ana
151 Mocanu Adina Elena
152 Moga Ana-Maria
153 Moldovan Elena
154 Moldoveanu Irinel
155 Moldoveanu Vasile
156 Moroşan Angela
157 Munteanu Bianca
158 Munteanu Mihaela
159 Muresan Laura
160 Mureşan Oana Ildiko
161 Musceleanu Oana
162 Neagoe Claudiu
163 Neagoe Mirella
164 Nicolae Crina
165 Nicșulescu Cristina
166 Niculae Valeriu
167 Nourescu Mona
168 Oboroceanu Adriana
169 Olariu Maria
170 Olariu(Bales) Iulia și Ciprian Baieș/Pamantul Viu
171 Otobicu Alina
172 Ovadiuc Mihaela
173 Panaitescu Ioana
174 Parache Oana
175 Paştina Maria Sânziana
176 Pataki Elisabeta
177 Petcu Voicu Elena-Iolanda
178 Petre Ioana
179 Pietreanu Sabi9na
180 Poenaru Paul
181 Ponta Ana
182 Popa Bogdan Adrian
183 Popa Gabriel
184 Popescu Alina
185 Popescu Ana şi Ionuț Buruiană
186 Popescu Cristina
187 Popescu Daniel
188 Poptean Florin
189 Poruțiu Diana
190 Preoteasa Maria-Luisa
191 Radu Alexandra
192 Radu Cristina
193 Rădulescu Anca
194 Răfăilă Laura
195 Răgușitu Daniel
196 Roşiu Dorin
197 Sandu Daniela
198 Sauciuc Genoveva
199 Sauciuc Valerian
200 Sălăgean (Boer) Liana
201 Schuster Roberta
202 Seffer-Patka Katalin
203 Silivestru Irina
204 Siminic Teodor
205 Simptea Laurenţiu
206 Spătariu Bianca
207 Spineanu Lelia
208 Sporişi Oana Alina
209 Stanciu Marius
210 Stancu Daniel
211 Stoica Alexandra Ioana
212 Stoica Oana Maria
213 Stoica Smaranda
214 Stroe Ciprian Marius
215 Szallos Eszter
216 Ştefan Daniel
217 Tănase Liviana
218 Tărcatu Veronica
219 Teglaş Alin
220 Tinca Raluca
221 Tölgyi Andreea și Iza Oana
222 Toşa Viviana
223 Toth Ilona
224 Tothazan Denisa Elena
225 Tudoran Ela
226 Turcu Jinga Ruxandra
227 Turdean Alina
228 Ţucureanu Melania
229 Țurcanu Diana
230 Ţurcă Dan
231 Udrea Alexandra
232 Ungurașu Brândușa
233 Ungureanu Stefania Alina
234 Untilov Cornelia
235 Vasilescu Schmidt Elena
236 Vișan Laura
237 Vîrtopeanu Iulian
238 Vîrtosu Ramona (Stanca)
239 Voicu Lia
240 Zafiu Cristina
241 Zoltan Antoaneta


ASOCIAȚII ȘI FUNDAȚII CU SCOP UMANITAR

242 Asociatia Firul Întors
243 Asociatia Sindrom Down Bucuresti
244 Asociația Caritas
245 Asociația Hoffnung Romania
246 Asociaţia M.A.M.E.
247 AUTISM ROMANIA
248 Fundația Hospice – Casa Speranţei
249 Magicamp
250 Worldvision

PRODUCĂTORI LOCALI – OFERTĂ GASTRONOMICĂ

251 Dragu Valeria – miere și dulcețuri
252 Enache Mihaela
253 Gemănaru Brîndușa – cozonaci
254 Onu Elisabeta – turtă dulce
255 Plugaru Daniela - ceaiuri și plante
256 Stan Vasile și Elena - miere
257 Stoichiță Ana - patiserie
258 Toader Maria- patiserie
259 Varga Zsuzsánna - dulceturi


 
UPDATE - 1​3​.02.2018​


​​1. P​erioada de înscriere de noi participanți pentru ocuparea locurilor libere rămase ​pentru târg ​s-a încheiat, conform anunțului - 10 februarie 2018​ fiind data limită stabilită. În urma acesteia, am înregistrat un număr de 160 noi înscriși.

Menționăm că nu vor fi luate în considerare cererile de înscriere transmise după această dată, așadar, nu vor intra în evaluarea de anul acesta. Posibilitatea de noi înscrieri - dacă va fi cazul - pentrul anul 2019 va fi anunțată cu aproximativ o lună înaintea târgului de anul viitor (ianuarie). Nu se vor înregistra înscrieri de anul acesta pentru anul viitor.

2. Dat fiind că aproape toți participanții din anul anterior cărora li s-a trimis invitații au confirmat participarea la ediția de anul acesta (225) și având în vedere spațiul limitat de care dispunem, locurile rămase libere sunt foarte puține. Astfel, selecția de anul acesta va urmări cu strictețe condițiile și criteriile anunțate mai jos. Menționăm că vor fi acceptate doar acele oferte care întrunesc toate criteriile de evaluare stabilite. Pentru ofertele care nu respectă decât într-o mai mică măsură criteriile, respectiv nu răspund tuturor condițiilor, răspunsul nostru va fi negativ.

3. Reamintim că perioada de evaluare este 11- 18 februarie, iar ultimele răspunsuri vor fi trimise până cel târziu 20 februarie prin e-mail, tuturor noilor înscriși, indiferent dacă este un răspuns pozitiv sau negativ. Avem rugămintea de a nu reveni cu solicitări insistente pentru a anunța rezultatul în avans, listele vor fi publicate conform termenelor deja anunțate.
********

Participarea se va face conform a două liste: lista de participanți evaluați pe baza participării din ultimele ediții ale târgului;
În urma transmiterii invitațiilor electronice către aceștia, în eventualitatea locurilor rămase libere prin neconfirmarea participării, se organizează o selecție a noilor înscriși în limita locurilor neocupate - listă cu noi înscriși.

Selecţia noastră este una a unei instituţii culturale, fiind independentă în  primul rând de raţiuni comerciale şi reflectînd opţiunea noastră pentru anumite categorii de produse tip mărţişor: cele care credem că se apropie din punct de vedere creativ de conceptul artistic al MNŢR, iar din punct de vedere funcţional de mărţişorul tradiţional.

DETALII ORGANIZATORICE
Perioadă: 24 februarie – 1 martie 2018
Orarul târgului: 10:00 – 18:00
Loc de desfășurare: curtea interioară a MNȚR, sala Acvariu, holul de intrare – Studioul Horia Bernea
Taxa de participare: 20 lei /zi

MODALITATEA DE ÎNSCRIERE PENTRU NOI PARTICIPANȚI
Înscrierea de noi participanți se realizează exclusiv prin e-mail.
Cei care doresc să participe la târg sunt rugați să trimită o cerere de înscriere la adresa: educatiemuzealamtr@gmail.com.
Cererea trebuie să includă: numele participantului și date de contact (e-mail și nr. telefon), 10-15 fotografii atașatela o rezoluție cât mai bună, cu obiectele reprezentative din oferta propusă, precum și link-uri către blog/portofoliu online (dacă este cazul).
După înregistrarea cererii (primirea e-mail-ului de confirmare), se va realiza selecția noilor înscriși.
În funcție de decizia comisiei de evaluare, se va transmite pe e-mail un răspuns solicitanților pentru posibilitatea participării. Răspunsul poate fi: admis, respins sau admis parţial – caz în care solcitantul se poate prezenta la târg doar cu obiectele care au fost selectate, încălcarea acestei condiții aducând după sine excluderea de la participare.
Decizia transmisă este finală, non-negociabilă.
Nu se acceptă contestații.
Comunicarea pentru târg se va realiza doar prin mediul online la adresa menționată mai sus.

CRITERIILE DE SELECȚIE a ofertelor înscrise urmăresc ca principale instrumente de evaluare:
- creativitatea: libertatea în folosirea diferitelor materii având drept scop şi rezultat plasticitatea şi expresivitatea obiectului finit
- manualitate şi meşteşug bine înţeles şi practicat, adecvat materiilor folosite
- originalitatea și diversitatea în raport cu celelalte oferte ale participanților deja consacrați (selecția celor mai bune oferte dintre două sau mai multe care folosesc teme/ tehnici/ suporturi similare – vor fi selectate acele oferte care contribuie la ridicarea standardelor de calitate a târgului, în ansamblu)
- raportare la sensurile mărțișorului: valorificare inovatoare, reinterpretare (inclusiv ludică) a obiectului-mărțișor: obiecte care încearcă să reinventeze tradiţii, care lucrează cu diferitele materii inovator şi cu o privire foarte proaspătă, obiecte care au ca sursă de inspiraţie arta contemporană, în diferitele ei direcţii.
- ofertă care include mai ales obiecte-mărțișor (în proporție de 80% față de restul obiectelor de ex. față de accesorii, bijuterii, obiecte decor, mici obiecte mobilier etc.): târgul nostru pune accentul pe obiectul manufacturat cu valoarea și funcția mărțișorului. Nefiind un târg de handmade sau un târg de colecționar, ne rezervăm dreptul de a exclude din start ofertele care sunt reprezentate doar de bijuterii, haine, accesori, obiecte de decor.

Nu se primesc obiecte care:
- se încadrează unei matriţe unice ori unei serializări industriale
- prezintă uniformitate şi neglijenţă a materiilor din care sunt realizate: desen, pictură, gravare, incizie prost executată, expresie kitsch a obiectului
- care copiază imagini / semne /motive tradiţionale prin recuperarea mimetică și neinspirată a surselor tradiționale.
- răspund prea general unei nevoi de piaţă generalizată, în care scopul comercial primează. Ele pot fi găsite şi la magazine art-deco, la magazine cu produse tip Complex Europa, Niro, Dragonul Roşu, pe traseul Piaţa Romană - Piaţa Universităţii ori în alte magazine care comercializează suveniruri şi alte accesorii decorative (de exemplu, obiectele de tip Galeria Fondului Plastic, care au deja o identitate, create pentru un anumit tip de public).
- mimează expresia sau realizarea unor obiecte sau produse ale altor artiști/designeri etc.
- nu se acceptă decât înscrierea în nume propriu, nu se admit la târg participanți ale căror oferte nu au fost selectate/ participanți care se înscriu prin intermediul altor solicitanți.

Târgul Mărțișorului se înscrie în acțiunile culturale pe care MNȚR le-a inițiat din 2003 ca o prelungire a programului său cultural, invitarea și selecția participanților se realizează după criterii și obiective specifice. 

TERMENE
Data limită a confirmării participării din partea participanților care au primit invitații electronice: 5 februarie 2018
Data limită pentru înscrierea de noi participanți: 10 februarie 2018
Perioada de evaluare a noilor înscriși: 11–18 februarie 2018
Data limită de trimiterea răspunsurilor la evaluare pentru noi înscriși: 20 februarie 2018
Publicarea listelor finale: 21-22 februarie 2018


CONTACT
Organizator: Secția Educație muzeală
Coordonatori: Lila Passima, Georgiana Vlahbei, Cosmin Manolache
Comunicare/ Contact pentru înscrierea de noi participanți: Georgiana Vlahbei: educatiemuzealamtr@gmail.com
Relații cu media audio-vizuală: Iuliana Bălan
info@muzeultaranuluiroman.ro/ 021-317.96.61 (tasta 5)

 
înapoi la pagina principală
 
inchis