Catre Tur Virtual

An nou școlar, cu aceleași ateliere de după sau în loc de școală: desen, pictură pe diverse suporturi, cusături, colaj, țesături fel de fel, povești – povești jucate, interpretate, ilustrate, animate, ceva despre muzeu și modelaj în ceară sau lut, hârtie manuală. Pentru copii de la trei ani, sigur și pentru maturi și bunici, pentru școli, grădinițe, asociații și școli (așa-numite-oficial) speciale, din București sau de oriunde.
Abordările multidisciplinare și nonformale pun în centru viața țărănească, povestea și obiectul țărănesc, aducând în experiența imediată, recentă a copilului un tip de cultură la care nu mai are acces în viața de zi cu zi.
Participarea la ateliere se face numai pe baza de înscriere și conform cu categoria de vârstă indicată în descrierea atelierului.
Prețul: 15 lei/participant. Au gratuitate beneficiarii organizațiilor nonprofit și școlilor speciale.
Unde: Muzeul Național al Țăranului Român, intrarea din str. Monetăriei nr. 3, București, sector 1.
 

Program luna octombrie:
 

Luni

10.00-11.30 Program pentru beneficiarii fundațiilor, asociațiilor și școlilor speciale

Marți

10.30-12.00 Ateliere de desen cu Ruxandra Grigorescu, pentru grupuri organizate (clase), copii de la 5 ani, cel mult 15 participanți, înscrieri la telefon 021.317.96.59.
Literatura țărănească (povești, ghicitori, legende, versuri), câte ceva despre calendarul creștin, obiceiuri, sărbători și iarăși câte ceva despre lumea satului (case, gospodărie și gospodărire, bucătărie, îmbrăcăminte și mobilier).
Aflați, discutați, inventați, desenați și scrieți, ilustrați.

13.00-14.30 Ateliere de desen cu Ruxandra Grigorescu pentru copii de la 5 ani, informații și înscrieri la telefon 021 317.96.59

Miercuri

10.30-12.00 Ateliere de colaj textil, cusături cu Ruxandra Grigorescu, pentru grupuri organizate, copii de la 5 ani, cel mult 15 participanți, înscrieri la telefon 021.317.96.59.
Colaj
Cu foarfeci, lipici, cu material textil și nu numai, faceți „imagini” plecând de la o temă (sacoșa de piață, sacul lui Moș Crăciun, Punguța cu doi bani, animale combinate etc.)
Cusături
Perna, cămașa, traista etc., cusute cu ațe colorate, cu mărgele și paiete, imprimate (cu carioci textile) sau brodate, învățând, întâi, să băgăm ața-n ac, să facem, sau nu, nod la ață, să coasem un nasture.

Joi

10.30-12.00 Cu Teatrul de umbre prin calendarul obiceiurilor tradiționale românești cu Beatrice Iordan, pentru grupuri organizate (clase) și copii de la 5 ani, cel mult 15 participanți, înscrieri la beatriceiordan@yahoo.com.
Ce vom face la acest atelier? Vom discuta un pic despre teatrul de umbre și despre originile sale, vom spune o serie de povești (patru la număr, câte o poveste la fiecare atelier) alese de coordonatorul atelierului, ne vom împărți în echipe și vom trece la confecționarea siluetelor. Atelierul se va încheia cu jocul poveștii la panoul de umbre, cu ajutorul siluetelor confecționate de copii.
La sfârșitul atelierului, copiii își vor putea lua siluetele confecționate acasă.

13.00-14.30 În câte feluri se poate spune o poveste? cu Raluca Oprea-Minoiu, pentru grupuri organizate, copii de la 7 ani, cel mult 15 participanți, înscrieri la atelieruldecreativitate@gmail.com
În câte feluri se poate spune o poveste? Prin trei gesturi? Jucând „De-a statuile vii”? Punându-ți vocea să schițeze emoții? Rescriind povestea din perspectiva unui personaj aparent oarecare?
Să spui o poveste nu-i lucru de șagă. Ai nevoie de tot corpul, de voce, de forță sau blândețe. Pentru că ești cel care-ți îndrumi personajele, le faci vii, pe ele și zecile de experiențe, întâlniri, emoții. Le iei de mână și le introduci în viața ascultătorului, creând prietenii pe viața. Atelier de crescut povestași.

Vineri

10.30-12.00 Atelierul Poveşti cu urechi cu Călin Torsan, informații și înscrieri la telefon: 021.317.96.59
(o întâlnire muzicală destinată copiilor cu vârste începând de la 10 ani)
Ne vom legăna împreună pe o creangă cântătoare, dându-ne în scrânciob la capete diferite de fluier. Eu, povestindu-vă despre ele și făcându-le să răsune. Voi, ascultând sunete și cuvinte. Adică povești...

Sâmbătă

10.00-11.20 Atelier pictură pe sticlă cu Bogdan Herăscu - la Atelierul de hârtie manuală, pentru copii de minim 6 ani, maxim 80. Atelierul este pentru 8 persoane. Înscrieri la numărul de telefon 0726.237.376
În timpul atelierelor de pictura din cadrul Atelierului de Creativitate vom învăța tradiționala tehnică a zugrăvirii pe sticlă. Cum facem asta? Cu curaj. Ne așezăm pe scaun. În stânga avem apa de băut, în dreapta apa de pictat. Sau invers. Apoi desenăm pe hârtie multe linii, curbe, puncte. Balauri sfinți babe bomboane iarbă cer lună cai frunze lapte cu cereale mici anotimpuri. Le trecem pe hârtie de calc pe care o lipim de sticlă. Întoarcem sticla pe spate și punem ce-am desenat pe geam. Pe urmă punem culori, subțire mai întâi, gros mai apoi. Terminăm lucrarea, o închidem pe spate cu carton și e bună de dat mare cu ea. Veniți pietricele și plecați munticei.

11.00-13.00 și 14.00-16.00 Croit, țesut şi cusut cu Lidia Stareş - la Nuiele, pentru copii de la vârsta de 6 ani și adulți. Înscrieri la telefon: 0722.798.284
În atelierele de cusut vom descoperi semne și însemne. Apoi le vom inventa pe ale noastre și le vom coase.
Țesutul în războiul orizontal va consta în aflarea mișcărilor elementare ale mâinilor și picioarelor ce manevrează războiul, pentru a realiza o țesătură, și vor executa un fragment de model, ca ”scoarța” cu alesătură.
La războiul vertical (gherghef cu urzeală), vom afla cum se realizează diferite forme geometrice, elemente decorative și legăturile necesare unui covor.

11.30-13.00 Atelier de modelaj în argilă și ceară cu Ovidiu Simionescu - la Atelierul de hârtie manuală, pentru copii cu vârste între 6 și 10 ani, înscrieri la telefon 0737.346.872.
Vor fi abordate o serie de tehnici : modelaj direct, realizare modele în ipsos și multiplicare cu ceara, realizare șabloane din carton și decupare din foi de ceară, decoruri pe vase din argilă, modelate liber, decoruri pe vase din ceară turnate în mulaj de ipsos. Dacă există acordul părinților, anumite piese mici se pot turna în bronz.
Subiecte: Circul, animale fantastice, compoziții cu figuri geometrice, explorarea spațiului cosmic, lumea subacvatică.
În cadrul fiecărei ședințe se vor prezenta exemple de lucru din fiecare din tehnicile abordate, lucrări de maeștri și vor avea loc discuții pe marginea lor.
La sfârșitul ședințelor, copiii vor face selecții personale dintre lucrările tuturor realizate în cadrul ședinței. Se vor face și susțineri individuale (explicații pe marginea lucrărilor).

Duminică, începând cu 21 octombrie

Ateliere de modelaj lut cu Crina Cranta, informații și înscrieri la 0727.015 825.
Ceramica este un meșteșug vechi - de la începutul timpului oamenii au modelat pământul, iar apoi l-au ars, cu ajutorul focului, pentru a-și construi recipiente, unelte, piese arhitecturale,obiecte de cult etc. În prezent, ceramica a evoluat la rang de artă. Vom explora împreună tehnicile de modelaj ale pământului și vom trezi curiozitatea în ceea ce privește arta ceramică. Copiii sub 5 ani vor lucra împreuna cu un părinte.

21 octombrie, 11.00-13.00, Atelier 1 - Înaintea roții
Vasele de ceramica sunt întâlnite în istorie cu mult înainte de invenția roții. Și totuși, cum puteau oamenii lucra vase de ceramica fără roata olarului? Haideți sa aflam!
Pentru 10 participanți de la 3 ani

28 octombrie, 11.00-13.00, Atelier 2 - Cahla
Ne pregătim de iarnă gândindu-ne la căldura sobei de la țară. Ea este placată cu cahle, care radiază căldura în casele oamenilor. Soba este un element important al casei, de aceea trebuie decorata cum se cuvine, cahlele sale nu numai ca ne încălzesc, dar pot spune și povești.
Pentru 15 participanți de la 5 ani

La cerere se va desfășura, pentru grupuri organizate, și Atelierul de hârtie manuală cu Sașa Liviu Stoianovici, înscrieri pe educatiemuzealamtr@gmail.com
Hai să înveți să faci hârtie manuală! Într-un loc cu zâmbet și liniște. Un gest ecologic și cultural care se prinde firesc în pașii copilăriei. Deșeul de hârtie se mărunțește, se îmbăiază, se toacă, se combină cu apă. Rezultă pasta de hârtie. Se scoate cu sita, se așterne pe pânză, se presează, se întinde, se usucă. Se întâmplă magia și se obține o nouă hârtie. Atelierele pot fi la nivel de începător, unde pot să participe copii începând cu vârsta de 5 ani. Părinții pot fi simpli privitori sau cursanți, cot la cot cu cei mici. Dacă există curiozitate și dorință, cursurile pot fi continuate cu incursiuni în lumea tiparului manual și a legătoriei manuale, finalizându-se cu o carte-obiect. Jocul facerii se schimbă săptămânal prin elementele care vor intra în hârtie: fire de iarbă, frunze, petale, flori, cafea, nisip, condimente, pânză de sac.
Atelier pentru maximum 15 participanți. 

ANUNȚ: ORGANIZARE ȘI CRITERII DE SELECȚIE PENTRU TÂRGUL MĂRȚIȘORULUI 2018
Muzeul Național al Țăranului Român organizează, în perioada    
24 februarie – 1 martie 2018, Târgul Mărțișorului.

UPDATE - 22.02.2018

 LISTA FINALĂ 2018

 

 CREATORI – ARTIȘTI ȘI MEȘTERI

1 Abrudean Andrei
2 Adam Silvia 
3 Adăscăliței Laura și Poszony Katalin
4 Albu Alexandra Elena
5 Albu Nicoleta
6 Alecu Laura 
7 Alexandru Gabriela
8 Anghel Irina
9 Anghel Olimpia
10 Anton Mihaela
11 Apalaghiei Maricel
12 Ardeleanu Alina
13 Ariciu Ana
14 Baciu Vladimir
15 Balasz Kata 
16 Balint Julianna
17 Batariuc Silviu
18 Bălău Elena
19 Bănica Ana
20 Bărbieru Bianca
21 Bâra Roxana
22 Bekesi Atilla
23 Beligan Mihaela 
24 Belmega Laura
25 Benga Ecaterina
26 Berde Ruxandra 
27 Bichir Vitalie (Mireille)
28 Bițulescu Marijana 
29 Bîzu Elena 
30 Blaj-Spantoveanu Andreea
31 Boeriu Andreea
32 Bondoc Vali
33 Brîndușoiu Maria - Alexandra
34 Budar Florentina
35 Budeanu Rodica Mihaela
36 Budeş Alexandru
37 Budeş Ernest
38 Bunea Ruxandra
39 Bunescu Viorica
40 Burciu Lili
41 Butucariu Diana
42 Calance Mariana
43 Carusu Raluca
44 Catana Luciana 
45 Călăraş Bogdan
46 Călinescu Cristina
47 Cepeş Mihai
48 Cherciu Laura
49 Cherciu Mihaela - Speranta 
50 Cheşcu Mihaela
51 Chiricuţă Ana Irina
52 Chiroşcă Teodora
53 Chitu-Bandu Izabela
54 Cimpoca Gina Irina
55 Cincan Florentina Ella
56 Ciobanu Cristina 
57 Cişmaşu Cecilia
58 Clemenco Denise
59 Constantin Alina 
60 Cranta Crina
61 Creţu Bogdan
62 Creţu Laura
63 Crucianu Bogdan
64 Dache Andreea Florentina
65 Damienoiu Irina
66 Dănilă Liliana
67 Diaconescu Alexandra
68 Diaconu Valentin Daniel
69 Dima Sorina
70 Din Ana Maria și Leca Ana Lucia 
71 Dincă Radu
72 Dinică Anda
73 Dinu Dragoş
74 Dobre Cecilia
75 Dorneanu Mirela
76 Doroftei Andreea Mihaela
77 Drăgan Ana
78 Dulea Valentin
79 Dumitraşcu Alina
80 Dumitrescu Dumitru Augustin
81 Dumitrescu Mihai și Nina
82 Dumitrescu Sânziana
83 Dumitriu Athena
84 Dumitru Carmen Mihaela
85 Dumitru Iulia Elena
86 Dumitru Natalia-Simina și Amalia Maria
87 Enache Mădălina-Elena
88 Eremia Adriana
89 Farcaș Rodica
90 Fazakas Angela
91 Filip Elena
92 Florescu Cătălina-Elena
93 Florescu Crenguţa
94 Flueraş Mihaela
95 Fologea Silviu
96 Fuioagă Irina
97 Gherghe Mioara
98 Gherghe Laura
99 Ghiţeanu Petre
100 Giubalca Diana
101 Gorneanu Eugenia
102 Grigore Alina
103 Grigore Lavinia
104 Grigorescu Mihaela
105 Herăscu Bogdan
106 Hodorogea Elena
107 Horoba Danci Ileana
108 Hurubaru Anca
109 Iftimie Alexandra
110 Ignat Iulia Maria
111 Ilie Florentina
112 Ilie Suzana Nicoleta
113 Ion Cornelia Madalina
114 Ion Ioana Mădălina
115 Ionescu Bozdog Dana Brânduşa
116 Ionescu Cristina
117 Ionescu-Berechet Cristina
118 Iordan Maruca
119 Istrate Dragoş
120 Iuga Georgeta
121 Ivan Iulia
122 Labancz Eliza
123 Lazaroni Paula
124 Lăzărescu Andreea
125 Lăzărescu Ştefan Daniel
126 Leahu Mirela
127 Leonte Alexandra
128 Liliana Arnăut
129 Limbovici Florin
130 Lopez Alice
131 Lungu Constantin și Ionela
132 Lupolov Natalia
133 Lupu Adina
134 Lupu Elena
135 Madaras Peter
136 Maliţa Michaela
137 Manesa-Burloiu Sorin
138 Manesa-Burloiu Zina
139 Manolescu (Dumitru) Crina
140 Manolescu Maria
141 Marele Flavia
142 Margarit Miruna
143 Marian Viorel
144 Marin Daniela
145 Marinescu Nicoleta
146 Matei Denisa
147 Matei Gabriela
148 Măceșanu Andra
149 Mihalaş Paraschiva
150 Mincu Ana
151 Mocanu Adina Elena
152 Moga Ana-Maria
153 Moldovan Elena
154 Moldoveanu Irinel
155 Moldoveanu Vasile
156 Moroşan Angela
157 Munteanu Bianca
158 Munteanu Mihaela
159 Muresan Laura
160 Mureşan Oana Ildiko
161 Musceleanu Oana
162 Neagoe Claudiu
163 Neagoe Mirella
164 Nicolae Crina
165 Nicșulescu Cristina
166 Niculae Valeriu
167 Nourescu Mona
168 Oboroceanu Adriana
169 Olariu Maria
170 Olariu(Bales) Iulia și Ciprian Baieș/Pamantul Viu
171 Otobicu Alina
172 Ovadiuc Mihaela
173 Panaitescu Ioana
174 Parache Oana
175 Paştina Maria Sânziana
176 Pataki Elisabeta
177 Petcu Voicu Elena-Iolanda
178 Petre Ioana
179 Pietreanu Sabi9na
180 Poenaru Paul
181 Ponta Ana
182 Popa Bogdan Adrian
183 Popa Gabriel
184 Popescu Alina
185 Popescu Ana şi Ionuț Buruiană
186 Popescu Cristina
187 Popescu Daniel
188 Poptean Florin
189 Poruțiu Diana
190 Preoteasa Maria-Luisa
191 Radu Alexandra
192 Radu Cristina
193 Rădulescu Anca
194 Răfăilă Laura
195 Răgușitu Daniel
196 Roşiu Dorin
197 Sandu Daniela
198 Sauciuc Genoveva
199 Sauciuc Valerian
200 Sălăgean (Boer) Liana
201 Schuster Roberta
202 Seffer-Patka Katalin
203 Silivestru Irina
204 Siminic Teodor
205 Simptea Laurenţiu
206 Spătariu Bianca
207 Spineanu Lelia
208 Sporişi Oana Alina
209 Stanciu Marius
210 Stancu Daniel
211 Stoica Alexandra Ioana
212 Stoica Oana Maria
213 Stoica Smaranda
214 Stroe Ciprian Marius
215 Szallos Eszter
216 Ştefan Daniel
217 Tănase Liviana
218 Tărcatu Veronica
219 Teglaş Alin
220 Tinca Raluca
221 Tölgyi Andreea și Iza Oana
222 Toşa Viviana
223 Toth Ilona
224 Tothazan Denisa Elena
225 Tudoran Ela
226 Turcu Jinga Ruxandra
227 Turdean Alina
228 Ţucureanu Melania
229 Țurcanu Diana
230 Ţurcă Dan
231 Udrea Alexandra
232 Ungurașu Brândușa
233 Ungureanu Stefania Alina
234 Untilov Cornelia
235 Vasilescu Schmidt Elena
236 Vișan Laura
237 Vîrtopeanu Iulian
238 Vîrtosu Ramona (Stanca)
239 Voicu Lia
240 Zafiu Cristina
241 Zoltan Antoaneta


ASOCIAȚII ȘI FUNDAȚII CU SCOP UMANITAR

242 Asociatia Firul Întors
243 Asociatia Sindrom Down Bucuresti
244 Asociația Caritas
245 Asociația Hoffnung Romania
246 Asociaţia M.A.M.E.
247 AUTISM ROMANIA
248 Fundația Hospice – Casa Speranţei
249 Magicamp
250 Worldvision

PRODUCĂTORI LOCALI – OFERTĂ GASTRONOMICĂ

251 Dragu Valeria – miere și dulcețuri
252 Enache Mihaela
253 Gemănaru Brîndușa – cozonaci
254 Onu Elisabeta – turtă dulce
255 Plugaru Daniela - ceaiuri și plante
256 Stan Vasile și Elena - miere
257 Stoichiță Ana - patiserie
258 Toader Maria- patiserie
259 Varga Zsuzsánna - dulceturi


 
UPDATE - 1​3​.02.2018​


​​1. P​erioada de înscriere de noi participanți pentru ocuparea locurilor libere rămase ​pentru târg ​s-a încheiat, conform anunțului - 10 februarie 2018​ fiind data limită stabilită. În urma acesteia, am înregistrat un număr de 160 noi înscriși.

Menționăm că nu vor fi luate în considerare cererile de înscriere transmise după această dată, așadar, nu vor intra în evaluarea de anul acesta. Posibilitatea de noi înscrieri - dacă va fi cazul - pentrul anul 2019 va fi anunțată cu aproximativ o lună înaintea târgului de anul viitor (ianuarie). Nu se vor înregistra înscrieri de anul acesta pentru anul viitor.

2. Dat fiind că aproape toți participanții din anul anterior cărora li s-a trimis invitații au confirmat participarea la ediția de anul acesta (225) și având în vedere spațiul limitat de care dispunem, locurile rămase libere sunt foarte puține. Astfel, selecția de anul acesta va urmări cu strictețe condițiile și criteriile anunțate mai jos. Menționăm că vor fi acceptate doar acele oferte care întrunesc toate criteriile de evaluare stabilite. Pentru ofertele care nu respectă decât într-o mai mică măsură criteriile, respectiv nu răspund tuturor condițiilor, răspunsul nostru va fi negativ.

3. Reamintim că perioada de evaluare este 11- 18 februarie, iar ultimele răspunsuri vor fi trimise până cel târziu 20 februarie prin e-mail, tuturor noilor înscriși, indiferent dacă este un răspuns pozitiv sau negativ. Avem rugămintea de a nu reveni cu solicitări insistente pentru a anunța rezultatul în avans, listele vor fi publicate conform termenelor deja anunțate.
********

Participarea se va face conform a două liste: lista de participanți evaluați pe baza participării din ultimele ediții ale târgului;
În urma transmiterii invitațiilor electronice către aceștia, în eventualitatea locurilor rămase libere prin neconfirmarea participării, se organizează o selecție a noilor înscriși în limita locurilor neocupate - listă cu noi înscriși.

Selecţia noastră este una a unei instituţii culturale, fiind independentă în  primul rând de raţiuni comerciale şi reflectînd opţiunea noastră pentru anumite categorii de produse tip mărţişor: cele care credem că se apropie din punct de vedere creativ de conceptul artistic al MNŢR, iar din punct de vedere funcţional de mărţişorul tradiţional.

DETALII ORGANIZATORICE
Perioadă: 24 februarie – 1 martie 2018
Orarul târgului: 10:00 – 18:00
Loc de desfășurare: curtea interioară a MNȚR, sala Acvariu, holul de intrare – Studioul Horia Bernea
Taxa de participare: 20 lei /zi

MODALITATEA DE ÎNSCRIERE PENTRU NOI PARTICIPANȚI
Înscrierea de noi participanți se realizează exclusiv prin e-mail.
Cei care doresc să participe la târg sunt rugați să trimită o cerere de înscriere la adresa: educatiemuzealamtr@gmail.com.
Cererea trebuie să includă: numele participantului și date de contact (e-mail și nr. telefon), 10-15 fotografii atașatela o rezoluție cât mai bună, cu obiectele reprezentative din oferta propusă, precum și link-uri către blog/portofoliu online (dacă este cazul).
După înregistrarea cererii (primirea e-mail-ului de confirmare), se va realiza selecția noilor înscriși.
În funcție de decizia comisiei de evaluare, se va transmite pe e-mail un răspuns solicitanților pentru posibilitatea participării. Răspunsul poate fi: admis, respins sau admis parţial – caz în care solcitantul se poate prezenta la târg doar cu obiectele care au fost selectate, încălcarea acestei condiții aducând după sine excluderea de la participare.
Decizia transmisă este finală, non-negociabilă.
Nu se acceptă contestații.
Comunicarea pentru târg se va realiza doar prin mediul online la adresa menționată mai sus.

CRITERIILE DE SELECȚIE a ofertelor înscrise urmăresc ca principale instrumente de evaluare:
- creativitatea: libertatea în folosirea diferitelor materii având drept scop şi rezultat plasticitatea şi expresivitatea obiectului finit
- manualitate şi meşteşug bine înţeles şi practicat, adecvat materiilor folosite
- originalitatea și diversitatea în raport cu celelalte oferte ale participanților deja consacrați (selecția celor mai bune oferte dintre două sau mai multe care folosesc teme/ tehnici/ suporturi similare – vor fi selectate acele oferte care contribuie la ridicarea standardelor de calitate a târgului, în ansamblu)
- raportare la sensurile mărțișorului: valorificare inovatoare, reinterpretare (inclusiv ludică) a obiectului-mărțișor: obiecte care încearcă să reinventeze tradiţii, care lucrează cu diferitele materii inovator şi cu o privire foarte proaspătă, obiecte care au ca sursă de inspiraţie arta contemporană, în diferitele ei direcţii.
- ofertă care include mai ales obiecte-mărțișor (în proporție de 80% față de restul obiectelor de ex. față de accesorii, bijuterii, obiecte decor, mici obiecte mobilier etc.): târgul nostru pune accentul pe obiectul manufacturat cu valoarea și funcția mărțișorului. Nefiind un târg de handmade sau un târg de colecționar, ne rezervăm dreptul de a exclude din start ofertele care sunt reprezentate doar de bijuterii, haine, accesori, obiecte de decor.

Nu se primesc obiecte care:
- se încadrează unei matriţe unice ori unei serializări industriale
- prezintă uniformitate şi neglijenţă a materiilor din care sunt realizate: desen, pictură, gravare, incizie prost executată, expresie kitsch a obiectului
- care copiază imagini / semne /motive tradiţionale prin recuperarea mimetică și neinspirată a surselor tradiționale.
- răspund prea general unei nevoi de piaţă generalizată, în care scopul comercial primează. Ele pot fi găsite şi la magazine art-deco, la magazine cu produse tip Complex Europa, Niro, Dragonul Roşu, pe traseul Piaţa Romană - Piaţa Universităţii ori în alte magazine care comercializează suveniruri şi alte accesorii decorative (de exemplu, obiectele de tip Galeria Fondului Plastic, care au deja o identitate, create pentru un anumit tip de public).
- mimează expresia sau realizarea unor obiecte sau produse ale altor artiști/designeri etc.
- nu se acceptă decât înscrierea în nume propriu, nu se admit la târg participanți ale căror oferte nu au fost selectate/ participanți care se înscriu prin intermediul altor solicitanți.

Târgul Mărțișorului se înscrie în acțiunile culturale pe care MNȚR le-a inițiat din 2003 ca o prelungire a programului său cultural, invitarea și selecția participanților se realizează după criterii și obiective specifice. 

TERMENE
Data limită a confirmării participării din partea participanților care au primit invitații electronice: 5 februarie 2018
Data limită pentru înscrierea de noi participanți: 10 februarie 2018
Perioada de evaluare a noilor înscriși: 11–18 februarie 2018
Data limită de trimiterea răspunsurilor la evaluare pentru noi înscriși: 20 februarie 2018
Publicarea listelor finale: 21-22 februarie 2018


CONTACT
Organizator: Secția Educație muzeală
Coordonatori: Lila Passima, Georgiana Vlahbei, Cosmin Manolache
Comunicare/ Contact pentru înscrierea de noi participanți: Georgiana Vlahbei: educatiemuzealamtr@gmail.com
Relații cu media audio-vizuală: Iuliana Bălan
info@muzeultaranuluiroman.ro/ 021-317.96.61 (tasta 5)

 
înapoi la pagina principală
 
inchis