Catre Tur Virtual
Arhiva de film a Muzeului Naţional al Ţăranului Român va propune doua filmuleţe:

1. Inceputul - un material documentar despre desfacerea muzeului paritdului si facerea Muzeului Taranului Roman (1990-1996)
2. Lob der Arbeit (Onoare Muncii!) - un montaj realizat cu ocazia expozitiei Realismus vs. Realitat, Viena, aprilie-mai 2006

Studioul Horia Bernea - Cinema Muzeul Țăranului - Program18 - 23 iunie 2019

 

 


Programul Festivalului de Film European la Cinema Muzeul Țăranului
18-23 iunie 2019

Marți, 18 iunie 

18:30 Stebuklas / Miracolul / Miracle
Regie: Egle Vertelyte / Lituania / 2017 / 91’
Este anul 1992 și Lituania este în plină tranziție de la comunism la capitalism. Contextul este neprielnic pentru mica fermă de porci administrată de Irena, care ajunge în pragul falimentului. Irena face tot ce poate pentru a-și salva afacerea, însă lucrurile iau o turnură cu totul neașteptată când apare în peisaj un bărbat american șarmant, care îi oferă ajutorul. Nu după mult timp însă, Irena își dă seama că intențiile sale nu sunt atât de inocente pe cât par.

20:30 Non ci resta che il crimine / Mai avem nevoie și de crime / All you need is Crime
Regie: Massimiliano Bruno / Italia / 2019 / 102’
Pentru a face rost de niște bani în plus, trei vechi prieteni vin cu ideea de a organiza un tur ghidat prin locurile unde operau gangsterii anilor ’80. Un accident fatidic imprevizibil îi trimite subit pe cei trei înapoi în timp, unde se vor confrunta direct cu adevăraţii membri ai Mafiei şi cu o dansatoare sexy, al cărei comportament vulcanic compică lucrurile încă şi mai tare. Vor reuşi cei trei prieteni să supravieţuiască confruntării şi să se întoarcă în prezent?

Miercuri, 19 iunie

18:30 Souvenir / Suvenir
Regie: Bavo Defurne / Belgia / 2016 / 90’
O cântăreață, care a flirtat la un moment dat cu succesul prin participările sale în concursurile de cântat, întâlnește un tânăr boxer de care se îndrăgostește. Împreună pun la cale un plan pentru revenirea ei pe scenă.

20:30 Gospod postoi, imeto i' e Petrunija / Dumnezeu există și numele lui e Petrunija / God Exists, Her Name Is Petrunija
Regie: Teona Strugar Mitevska / Macedonia de Nord / 2019 / 100’
În Stip, un orășel din Macedonia, în fiecare ianuarie, de Bobotează, preotul paroh aruncă o cruce de lemn în râu și sute de bărbați se întrec să o găsească, ca să aibă noroc tot anul.
Petrunya își dorește și ea să ia parte la această tradiție și își face capriciul cu prima ocazie, ba chiar reușește să apuce crucea înaintea celorlalți. Rivalii ei sunt furioși, lucrurile escaladează, dar Petrunija și-a câștigat crucea și nu va renunța la ea.

Joi, 20 iunie

18:30 Die Stille nach dem Schuß / Legenda Ritei / The Legend of Rita
Regie: Volker Schlöndorff / Germania / 2000 / 103’
Rita Vogt este o teroristă radicală din Germania de Vest, care în urma unei operațiuni nereușite abandonează revoluția și se stabilește în Germania de Est cu o nouă identitate oferită de serviciul secret est-german. Ea trăiește cu teama constantă că acoperirea ei va fi compromisă, ceea ce se întâmplă în mod inevitabil după căderea zidului Berlinului și reunificarea Germaniei.

20:30 La douleur / Durerea / Memoir of War
Regie: Emmanuel Finkiel / Franța / 2018 / 126’
În 1944 Franța se află sub ocupație germană. Tânăra și talentata scriitoare Marguerite
este, alături de soțul ei Robert Antel (autorul romanului L’Espèce humaine), membru activ în mișcarea de rezistență. Când Robert este arestat și apoi deportat la Buchenwald şi Dachau, Marguerite încearcă din răsputeri să-l aducă înapoi. Dornică să își regăsească cât mai rapid soțul, începe o relație ambiguă cu Rabier, un agent francez din Gestapo. Schimbările aduse de sfârșitul războiului o vor găsi pe Marguerite într-o așteptare insuportabilă, fără speranță, într-o agonie lentă și tăcută, în haosul de nedescris al eliberării Parisului.

Vineri, 21 iunie

18:30 Ministarstvo ljubavi / Ministerul iubirii / Ministry of Love 
Regie: Pavo Marinković / Croația / 2016 / 103’ 
Kreso, un biolog devenit funcţionar, primeşte cea mai puţin apetisantă slujbă din Croaţia: să spioneze văduvele de război pentru a le anula pensiile în cazul în care îşi găsesc noi parteneri. Dar ceea ce nu ştiu şefii lui Kreso este că el ar putea fi cel mai vajnic apărător al romantismului.

20:30 Egon Schiele: Tod und Mädchen / Egon Schiele: Moartea și Fecioara* / Egon Schiele: Death and the Maiden 
Regie: Dieter Berner / Austria / 2016 / 109’ (Q&A)
Egon Schiele este un tânăr provocator, strălucitor și un seducător incurabil. Două femei vor avea un impact aparte asupra lui - sora mai tînără, Gerti și Wally Neuzil, iubirea vieții sale, pe care o imortalizează în faimosul tablou Moartea și Fecioara.
*Proiecție în prezența invitaților speciali (Q&A)

Sâmbătă, 22 iunie

14:00 Remélem legközelebb sikerül meghalnod :) / Sper să mori data viitoare :) / I Hope You'll Die Next Time :-) 
Regie: Mihály Schwechtje / Ungaria / 2018 / 102’
Eszter, o adolescentă de 16 ani, este îndrăgostită în secret de profesorul ei de engleză. Peter, un adolescent de 16 ani, este îndrăgostit iremediabil de Eszter. Într-o zi profesorul anunţă că va trebui să plece din ţară pentru a preda la Londra. În aceeaşi zi, Eszter primeşte un e-mail aparte de la revedere de la profesorul ei.

16:00 Happy / Fericit
Regie: Carolin Genreith / Germania / 2016 / 90’ (doc)
Dieter, tatăl Carolinei Genreith, pensionar, zboară frecvent spre Thailanda pentru a se bucura de compania unor femei de vârsta fiicei sale. Carolin este de fiecare data rușinată. Însă, lucrurile devin serioase: Dieter se află într-o relație amoroasă de durată cu Tukta, iar la orizont deja se întrevede o nuntă. Este vorba de iubire, așa cum simte Dieter? Sau este mai mult o afacere, așa cum vede lucrurile Carolin? 
În acest documentar, Carolin Genreith are curajul nu numai de a examina dorințele neîmplinite ale tatălui său și fricile acestuia de a îmbătrâni singur, dar aduce în prim-plan și propriile ei sentimente contradictorii. Carolin devine brusc membru al unei noi familii, în timp ce Dieter se confruntă cu un concept complet diferit de iubire.

18:00 Buğday / Grâne / Grain 
Regie: Semih Kaplanoğlu / Turcia / 2017 / 127’ 
Într-un viitor apropiat, o schimbare climatică bruscă duce la dispariția vieții pe Pământ. Se naște o lume nouă în care corporațiile controlează totul, retrasează granițele și repartizează supraviețuitorii în zone urbane sau zone rurale, în funcție de testele de compatibilitate genetică. Cauze necunoscute lovesc plantațiile agricole, iar profesorul Erol Erin încearcă să afle adevărul despre crizele recurente care afectează semințele modificate genetic.

20:30 Lazzaro Felice / Fericit ca Lazăr / Happy as Lazzaro 
Regie: Alice Rohrwacher / Italia / 2018 / 120’
Povestea întâlnirii dintre Lazzaro, un țăran tânăr atât de bun, încât este adesea luat drept neghiob, și Tancredi, un june aristocrat arogant care se plictisește la Inviolata, un cătun izolat, aflat sub stăpânirea cumplitei Marchize Alfonsina de Luna, regina țigaretelor. Această prietenie ciudată și improbabilă este o adevărată revelație pentru Lazzaro și se leagă definitiv când Tancredi îi cere acestuia să-l ajute să-și orchereze propria răpire.

Duminică, 23 iunie

14:30 Grâce à Dieu / Slavă Domnului! / By the Grace of God
Regie: François Ozon / Franța / 2019 / 137’
Alexandre trăiește în Lyon împreună cu soția și copiii săi. Într-o zi, află întâmplător că preotul care l-a abuzat în copilărie, lucrează în continuare cu copiii. Nu poate lăsa lucrurile astfel și curând i se alătură alte două victime ale preotului. Toți trei sunt deciși să rupă tăcerea asupra suferinței prin care au trecut. Dar repercusiunile și consecințele acestor confesiuni nu vor lăsa pe nimeni neatins.

17:00 O Gios tis Sofias / Fiul Sofiei / Son of Sofia 
Regie: Elina Psykou / Grecia / 2017 / 111’
Atena, 2004, Jocurile Olimpice de vară. Misha, un copil de 11 ani, vine din Rusia pentru a locui cu mama lui, Sofia. Ce nu știe el – este că aici există și un tată care îl așteaptă. În timp ce Grecia trăiește visul olimpic, Misha este catapultat într-un mod brutal în lumea adulților, alunecând, mai degrabă, în partea întunecată a poveștilor sale favorite.

19:30 Gala de închidere
Henry V / Henric al V-lea 
Regie: Kenneth Branagh / Marea Britanie / 1989 / 137’ (copie restaurată)
La scurt timp după ce devine rege al Angliei, Henric al V-lea îşi propune să clameze şi tronul Franţei. Îl întreabă pe Arhiepiscopul de Canterbury despre dorinţa sa, însă un mesaj insultător din partea prinţului francez îl determină să atace imediat. Clasicul scenariu urmăreşte evenimentele Războiului de 100 de ani din preajma Bătăliei de la Agincourt din 1415. 

       
                                                                                                                                                                          
--------------
Cinema Muzeul Țăranului - Studioul Horia Bernea
Strada Monetăriei nr. 3, Sector 1, în incinta Muzeului Naţional al Ţăranului Român
tel. 021.317.96.60


Bilet întreg - 12 lei
Bilet redus (elevi, studenți și pensionari) - 8 lei
Biletele se pot cumpăra în avans de pe eventbook.ro


INFO FB Cinema Muzeul Țăranului

Programul casei de bilete:
Marți-Vineri  17:30-20:00
Sâmbătă-Duminică 16:30-20:00 
inchis